A. Descriere și identificare

Transilvania Motor Ring este un obiectiv aflat în domeniul public al Județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș.
Acesta a fost realizat prin proiectul „PARC AUTO PENTRU SPORTURI CU MOTOR”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul de intervenție 5.2 – Crearea, dezvoltarea modernizare a infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice, având ca obiectiv general creșterea contribuției turismului la dezvoltarea locală și regională prin diversificarea serviciilor turistice, respectiv crearea în județul Mureș a unui „turism de nișă” – pentru amatorii de sporturi cu motor.

B. Localizare

Circuitul este localizat la 4 km de drumul național DN 15 (E 60) Turda – Târgu-Mureș – Toplița – Borsec și la 1,70 km de drumul județean DJ 151 B Ungheni – Căpâlna de Sus – limita județului Sibiu.
Adresa administrativă este: localitatea Cerghid nr.1/G, oraș Ungheni, județul Mureș.

C. Descrierea circuitului și facilități oferite

Circuit de viteză în lungime de 3.708,00 m, având lățimea cuprinsă între 11-14 m;

– Linie dreapta de aproximativ 700 metri

– Acces parcare și heliport

– Acces pistă

– Acces pe pit lane și în posturile de arbitraj de pe traseu

– Acces bufet și tribună

– Acces toalete și dușuri

– Acces la Internet

– Furnizarea de curent

– Spațiu administrativ în clădirea centrală, respectiv clădirea boxe și restaurant (6 birouri și camere de lucru pentru echipe, sală de conferințe, bucătărie, acces în camera controlori cursă și postul de cronometraj, platformă premiere)

– 11 boxe duble

– Servicii de cronometrare și transpondere de viteză

– Utilaj de ridicat și transport autovehicule avariate

– Ambulanță

– Centru medical

– Studio TV și radio, platformă TV

– Restaurant și spații de cazare

Transilvania Motor Ring (TMR) poate găzdui orice fel de competiție auto, moto și ciclistică care se poate desfășura pe un circuit de asfalt, dar poate fi închiriat și de către persoane fizice practicante de sporturi cu motor.
Deasemenea poate găzdui competiții de alergare și karting și poate fi accesat și în baza unor taxe individuale de acces.