Buget și omologare pentru Transilvania Motor Ring

omologare Transilvania Motor RingPreședintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, și directorul Complexului Transilvania Motor Ring, Thomas Moldovan, au prezentat în luna ianuarie obiectivele pentru anul 2019 în ceea ce privește administrarea și valorificarea Complexului.

Din punct de vedere administrativ, de la momentul organizării în luna noiembrie a evenimentului de inaugurare a Complexului, echipa de administrare a acestuia a demarat procedurile necesare în vederea omologării circuitului. Astfel, au fost deschise dosare de omologare pentru Transilvania Motor Ring la Federația Română de Automobilism Sportiv, Federația Română de Motociclism, Automobil Clubul Român și Federația Internațională de Automobilism.

”Dosarele de omologare au fost deschise și practic prin aceste documente se va atesta că circuitul îndeplinește cerințele de siguranță, cele legate de dotări și căi de acces, pentru organizarea de competiții. Am parcurs primele etape privind omolagarea la forurile de profil și, cu unele mici modificări, vom putea obține și omologarea internațională. Sperăm să avem primul certificat de omologare națională în următoarele 2-3 luni”, a declarat directorul Complexului Transilvania Motor Ring, Thomas Moldovan.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a subliniat că în bugetul județului pentru anul 2019 vor fi incluse sume în vederea extinderii zonelor de parcare și a construirii unui nou drum de acces către Complex.

”Mă bucur că există interes pentru acest Complex și că am reușit la finalul anului trecut să demarăm activitatea și să formăm echipa de administrare. Ne-am propus pentru acest an mai multe investiții, dar în acest moment lucrăm la realizarea de expetize și studii de fezabilitate pentru că îmi doresc să avem o viziune clară și pe termen lung a dezvoltării Complexului. Sigur, principalele neajunsuri sunt legate de parcare și de drumul de acces și, în funcție de alocarea bugetară pe care o vom primi, vom stabili care sunt sumele pe care le putem prevedea în bugetul pe anul 2019”, a spus Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.